ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ

ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ

ХОРТИЦЬКОГО РАЙОНУ

ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД (ЯСЛА-САДОК) № 231 «МАЛИНКА»

вул. Козака Бабури, 18а, м. Зaпopiжжя, 69076, тел.: (061)286-26-36, E-mail: 231malinka@ukr.net

Код ЄДРПОУ 26469935

_13.01.2020____№__13-10/24________

Звіт про

виконання Плану заходів

щодо забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у ЗДО № 231 на 2019-2021 роки

№ п/п Найменування заходу Стан виконання
1. З метою забезпечення неухильного дотримання вимог нормативно-правових документів щодо організації харчування дітей у ДНЗ адміністрацією були видані накази: - від 17.12.2019 № 170р «Про виконання Плану заходів щодо забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладі дошкільної освіти на 2019-2021 роки»; - від 17.12.2019 № 172р «Про організацію харчування дітей у закладі дошкільної освіти у 2020 році»; - від 28.12.2019 № 176р «Про аналіз харчування дітей за 4 квартал 2019 року»; - від 28.12.2019 № 178р «Про підсумки організації харчування дітей у ДНЗ за 2019 рік»; - від 02.01.2020 № 06р «Про організацію харчування дітей у дошкільному навчальному закладі у 2020 році»; - від 02.01.2020 № 07р «Про створення комісії з бракеражу продуктів харчування та продовольчої сировини»; - від 02.01.2020 №08р «Про створення постійно діючої комісії для зняття залишків продуктів харчування»; - від 02.01.2020 № 09р «Про створення комісії з контролю за виконанням постачальником умов Договору»; - від 02.01.2020 № 10р «Про забезпечення громадського контролю за організацією харчування та посилення роботи щодо забезпечення належного харчування дітей дошкільного навчального закладу". Всі накази виконуються згідно визначених термінів. Впродовж грудня 2019 року та січня 2020 року комісія громадського контролю за якістю харчування в ДНЗ здійснювала перевірки відповідно до складеного плану роботи. Грубих порушень комісія не виявила, про це свідчать акти, які надавалися завідувачу ДНЗ (акти 11.12.2019 № 12, 22.01.2020р. №1). Відсутність суттєвих порушень свідчить про систематичний та дієвий контроль з боку комісії за якістю харчування здобувачів освіти. Членами комісії з контролю за виконанням постачальником умов Договору здійснювалася перевірка завозу продуктів впродовж грудня 2019р та січня 2020р. Про це свідчать щомісячні записи в Журналі реєстрації роботи комісії по контролю за виконанням умов Договору. В Журналі вказано час постачання продуктів та продовольчої сировини, вага, супровідні документи та виконання умов Договору. Комісія щодо зняття залишків продуктів харчування здійснювала контроль. Роботу комісії можна оцінити, як систематичною, якісною. За результатами інвентаризації порушень комісією не виявлено. Про це свідчать подані завідувачу інвентаризаційні описи продуктів харчування та інших необоротних матеріальних актів та записів по ДНЗ № 231 (від 13.1.2019, від 24.01.2020р.).
2. Згідно плану навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів в ЗДО здійснюється навчання працівників харчоблоку із відміткою в журналі навчання. Навчання здійснювалося сестрою медичною старшою з відміткою у Журналі навчання: 08, 15, 22,28.01.2020р.
3. Здійснення постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР); здійснення контролю з цього питання. Щоденно сестрою медичною старшою здійснюється контроль із занесенням до Журналу санітарного стану харчоблоку відповідних записів.
4. Забезпечення дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва й обігу здійснюється шляхом оперативного контролю завідувачем та сестрою медичною старшою. Щодення ведуться записи завідувачем згідно перспективно - календарного плану контролю за організацією харчування дітей та картки оперативного контролю організації харчування дітей сестрою медичною старшою.
5. Забезпечення раціонального та безпечного харчування дітей у закладі освіти, у тому числі виконання норм харчування здійснюється шляхом проведення моніторингу показників виконання норм харчування дітей віком від 3-х років та дітей віком від 3-6(7) років. Грудень: до з-х років 93%, від 3-6(7) років 93%. Січень: до 3-х років 95%, від 3-6(7) років 91%.
6. Забезпечення систематичного проведення роботи щодо гігієнічного виховання дітей, дотримання правил особистої гігієни, популяризації здорового способу життя здійснюється шляхом проведення оперативного контролю та згідно запланованих заходів річним планом. Відповідна робота здійснюється вихователем-методистом про що свідчать Доповідні записки: - від 13.12.2019р. «Щодо формування КГН та організація харчування»; - від 20.01.2020р. «Щодо забезпечення виконання «Програми здоров 'я» за 2019 рік. Окремо питання щодо рівня сформованості культурно-гігієнічних навичок у дітей виносяться на методичні наради. За результатами таких нарад приймаються певні рішення, розробляються заходи щодо поліпшення організації харчування.
7. Забезпечення організації проведення лабораторних досліджень об'єктів санітарних заходів у процесі здійснення комісійних обстежень та моніторингових візитів у ЗДО № 231 стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти здійснювалося шляхом проведення лабораторних досліджень. Ведучим спеціалістом Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради здійснено лабораторні дослідження, калараж страв, взяті змиви на харчоблоці. За результатами перевірок суттєвих порушень не виявлено. Протокол випробувань №№6668-6671 від 11.11. 2019р.
8. Здійснюється висвітлення на офіційному сайті закладу освіти матеріалів щодо реалізації цього плану заходів. Розміщено звіт на сайті 13.02.2020р.
9. Організація проведення нарад, семінарів та тренінгів з питань організації харчування у закладах освіти з метою запобігання спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь здійснювалася згідно річного плану. Питання щодо організації харчування розглядаються на нарадах при завідувачі, виробничих нарадах (26.12.2019 протокол №3; 10.12.2019р., 28.01.2020р.№1).
10 Здійснення моніторингу якості харчування дітей у закладах освіти, здійснюється шляхом проведення консультативної роботи. Для правильної організації харчування проводиться консультативна робота з персоналом та батьками. Для батьків розроблено консультації щодо організації режиму харчування в дома, збалансованого харчування тощо. З персоналом сестра медична старша проводить практичні заняття щодо дотримання вимог Інструкції з харчування.

Завідувач Л.І.Ферапонтова

Кiлькiсть переглядiв: 46

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Липень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031